Okupljanje za činčile, pse i ostale životinje

| More

Prijatelji životinja pod geslom ''Korak naprijed, a ne deset natrag!'' organiziraju javno okupljanje kako bi apel za Zakon o zaštiti životinja predali premijeru Tihomiru Oreškoviću. Okupljanje će se održati u petak 18. 3. 2016. u 15 sati na glavnom zagrebačkom trgu, a završit će predajom pisane zamolbe predsjedniku Vlade.

Zakonom o zaštiti životinja 2007. godine stupila je na snagu odredba o zabrani uzgoja životinja zbog krzna s prijelaznim razdobljem od čak deset godina. Prijatelji životinja i stotinu udruga, koje su podržale zabranu, smatraju kako je sramotno da se pri samome kraju prijelaznog razdoblja Zakon unazadi.

Velika većina uzgajivača prilagodila je svoje poslovanje postojećoj zakonskoj odredbi. Iz tog i mnogih drugih razloga unakazivanje Zakona nema nikakvog realnog gospodarskog, znanstvenog, društvenog, etičkog ili ekološkog temelja.

Izmjena bi trebala značiti poboljšanje Zakona, za što ima prostora s obzirom da je još uvijek dopušteno ubijanje pasa u skloništima, a moglo bi se ovom izmjenom zabraniti.

Pokrenuta je i peticija koja se može potpisati na www.prijatelji-zivotinja.hr/zaboljizakon.

Galeriju okupljanja pogledajte na linku.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting