28.02.18. Nevidljive

| More

U osječkom kinu Urania i zagrebačkom art-kinu Grič premijera HRT-ova dokumentarca

- 1. 3., Osijek i 6. 3., Zagreb: Film o nevidljivim životinjama i ljudima koji su ih odlučili vidjeti

Dokumentarni film Nevidljive [ 510.70 Kb ]

Vodeći se time da ne postoji malen i nevažan, već jedan jedini život, redateljica Andrea Čakić i montažerka Iva Blašković s izvrsnom ekipom HRT-a napravile su dokumentarni film Nevidljive koji će biti premijerno prikazan 1. ožujka u 19:30 sati u osječkom kinu Urania (Šetalište Vjekoslava Hengla 1) u organizaciji Udruge Pobjede. Nekoliko dana poslije, 6. ožujka 2018. u 19:30 sati film će biti prikazan i u zagrebačkom art-kinu Grič (Jurišićeva 6) u organizaciji udruge Prijatelji životinja.

Film Nevidljive na vrlo dojmljiv način govori o nevidljivim životinjama i ljudima koji su ih odlučili primjetiti. Scenaristica i redateljica filma povodom premijere izjavljuje: „One su svuda oko nas, samo što ih ne primjećujemo jer su nevidljive, prikrivene. One sada imaju drugi oblik; oblik hrane, odjeće, kozmetike... zato i ne znamo da su tu. One su naše sugrađanke jer žive iza zidova industrijskih farmi na periferiji naših gradova, iza onih visokih zidova, a mi ih nikada ne vidimo jer izlaze samo jednom... I u ovom filmu one će ostati više manje nevidljive jer iza tih zidova ne dopušta se snimanje, ne dopušta se suosjećanje. Zato će za Nevidljive govoriti ljudi koji su ih odlučili vidjeti, ne kao proizvode, već kao svjesna bića koja pate, raduju se i žele živjeti, baš kao i mi. Protagonisti dokumentarca ispričat će nam kako uspijevaju bez konzumiranja životinjskih proizvoda biti vrhunski sportaši, putovati po svijetu, uživati u hrani i svojem životu poštujući tuđi.”

Ulaz u kino Urania 1. 3. u 19:30 sati bit će besplatan zahvaljujući Gradu Osijeku koji je pokrovitelj projekcije. Ulaz u kino Grič 6. 3. također je besplatan zahvaljujući lijepoj suradnji Prijatelja životinja i art-kina Grič.

Na filmu su radili: scenaristica i redateljica Andrea Čakić, montažerka Iva Blašković, snimatelji Damir Bednjanec i Darko Halapija, producent Mate Čuljak, a za glazbu je zaslužan Pere Ištvančić.

Više informacija o filmu nalazi se na Facebook-eventu.

Kako pomoći nevidljivim životinjama može se saznati uz pomoć Vege izazova.

Dokumentarni film Nevidljive [ 546.18 Kb ]Dokumentarni film Nevidljive [ 620.82 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting