01.03.06. Karantena i nadzor, a ne nepotrebno barbarsko ubijanje

| More

Prijatelji životinja podižu kaznenu prijavu i najavljuju prosvjed ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva

Prošle nedjelje predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva namjerno su lagali i pokušali onemogućiti medijima i javnosti pristup informacijama o vremenu i načinima ubijanja kokoši i ostalih pernatih životinja u svrhu suzbijanja ptičje gripe oko Parka prirode Pantana kod Trogira. Pod objašnjenjem kako ne želi uznemiriti javnost snimkama ubijanja životinja, Ministarstvo je ipak uznemirilo javnost izazivajući ogorčenje pokušajem da manipulira medijima i da sakrije brutalnost zavrtanja vratova i premlaćivanja kokoši štapom.

Zbog ponovnog nepotrebnog i barbarskog ubijanja zdravih pernatih životinja te prikrivanja činjenica medijima i javnosti, Prijatelji životinja najavljuju prosvjed ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78, u srijedu, 1. ožujka 2006. u 12 sati.

Ne samo da osuđujemo ono s čim je zgrožena čitava hrvatska javnost, već želimo istupiti u obranu prava na objektivno javno informiranje, odnosno na realno izvješćivanje i necenzurirano obavještavanje javnosti, koji se tiču kako Hrvatske u cjelini tako i svakog njezinog građanina.

Prosvjedom se traži:

Ove zahtjeve udruga Prijatelji životinja uputila je Mati Brstilu u Upravi za veterinarstvo Ministarstva, tražeći da u rješavanju problema ptičje gripe uzme u obzir jednako i dobrobit životinja i ljudsko zdravlje. Općinskom državnom odvjetništvu Udruga je podnijela kaznenu prijavu protiv odgovornih u Ministarstvu i nepoznatih veterinara zbog umlaćivanja kokoši štapom, tražeći kriminalističku obradu zbog počinjenog djela mučenja životinja prema čl. 260 Kaznenog zakona te kršenja Zakona o dobrobiti životinja.

Karantena i nadzor, a ne nepotrebno barbarsko ubijanje (1)Karantena i nadzor, a ne nepotrebno barbarsko ubijanje (2)

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting