01.10.03. 'Zašto vegetarijanstvo?' projekt sa Sabina Fundom

| More

U suradnji sa FARM Sabina Fund (www.farmusa.org), Prijatelji životinja su u sklopu Dana prijatelja životinja započeli projekt 'Zašto vegetarijanstvo?'

Projekt, koji će se u narednih deset mjeseci sastojati od informativnih štandova, javnih projekcija, debata i predavanja o prehrani ne-životinjskim proizvodima, započeo je 01. listopada na sam Svjetski dan vegetarijanstva. Informativnim štandom, informativnim panoima i letcima te dijeleći paketiće sojinih medaljona s veganskim receptima, aktivisti udruge Prijatelji životinja skretali su pozornost Zagrepčana na opasnosti mesne prehrane za zdravlje ljudi, kao i njenu štetnost za okoliš i same životinje.

Letkom 'Život na farmi', posebno tiskanim povodom Svjetskog dana farmskih životinja 02. listopada, te degustacijom veganskih sendviča, također u suradnji s organizacijom FARM USA, po prvi puta u Hrvatskoj obilježen je Svjetski dan farmskih životinja. Kako bi se što zornije hrvatska javnost upoznala s patnjama koje životinje na farmama proživljavaju prije nego što bi 'stigle' do naših tanjura, dva dana kasnije u klubu Mama u Preradovićevoj 18 održana je i projekcija 30-minutnog dokumentarnog filma '(K)ein herz für Lucie' austrijske udruge VGT o farmskom uzgoju svinja. Nakon filma uslijedila je 90-minutna rasprava o vegetarijanskoj prehrani i vegetarijanskom načinu života.

Tijekom ovih dana, Prijatelji životinja su na informativnom štandu skupljali potpise za uvođenje vegetarijanskih obroka u javne institucije, a sakupljanje potpisa nastavljeno je i ove subote na štandu ispred hotela Dubrovnik na križanju Bogovićeve i Gajeve ulice, a nastavit će se i za čitavo vrijeme trajanja projekta.

01. travnja 1999., FARM je osnovala Sabina Fund kako bi potpomogla 'grassroots' projekte koji promoviraju na biljkama baziranu prehranu i upozoravaju na razorne utjecaje uzgoja životinja. Fond je osnovan u sjećanje na Sabinu, majku predsjednika FARM-a Alexa Hershafta, koja je preminula 14. veljače 1996.

FARM (Farm Animal Reform Movement) je američka nacionalna, od poreza oslobođena edukativna organizacija, koja se bavi zagovaranjem biljne prehrane i humanog odnosa prema farmskim životinjama kroz osam 'grassroots' programa. U njihovom sjedištu u Washingtonu, D.C. osmero djelatnika radi putem 'grassroots' mreže od više od 1.000 aktivista u svih 50 država SAD-a i nekoliko kanadskih pokrajina.

Ove godine, među 64 korisnika Sabina Funda iz čitavoga svijeta je i udruga Prijatelja životinja, a projekt Prijatelja životinja o promoviranju vegetarijanstva/veganstva je jedan od deset odabranih projekata.

sabina1sabina2sabina3sabina4

Vezane teme

purani [ 29.19 Kb ]pig_farm [ 125.01 Kb ]govedo_oko [ 33.59 Kb ]pilići_klanje [ 55.48 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting