Odgovor predsjedničke kandidatkinje Vesne Škare Ožbolt

| More

Cijenjeni gospodine Oman,

Sa zanimanjem, koliko mi to moje vrijeme dopušta, pratim vaše napore da Hrvatsku i njegove građane ekološki „osvijestite". I mogu samo pretpostavljati da Vam ta zadaća nije niti malo laka.

Odgovorit ću vam, ukratko, na Vaša pitanja i unaprijed se ispričavam što se ne mogu više posvetiti ovoj temi. No, ono što vam sigurno mogu obećati jest da, kada postanem predsjednica, ekološko pitanje a posebno zaštita životinja biti će jedan od mojih prioriteta.

Podržavam vaš prijedlog o uvođenju jednog vegetarijanskog dana u tjednu i mislim da biste tu ideju trebali medijski još više promovirati kako bi se ta praksa uvela i u Hrvatsku. S obzirom na to kako smo loše prošli u Kopenhagenu, bilo bi odlično kada bi se Hrvatska uvođenjem bezmesnog dana u tjednu, priključila SAD-u, Belgiji i Velikoj Britaniji.

Ako postanem predsjednica Republike Hrvatske svakako ću se potruditi svojim primjerom potaknuti i ostale Hrvate na uvođenje vegetarijanskog dana. Osim toga, zagovaram uvođenje papirnatih vrećica u trgovine, umjesto plastičnih. Mislim da bi se ovdje posebno trebalo utjecati na vlasnike velikih trgovačkih lanaca, kao, primjerice Todorića i sličnih.

S poštovanjem,

V. Škare Ožbolt

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting