Miss sporta u kampanji protiv ubijanja životinja

| More

'Ne pucajte! Lovci, kad god ubijete životinju, kao da ste ubili mene.' - Kristina Vilk, Miss sporta

MEDO, SUP I VUK

'Lovite rezultate, ne životinje', naziv je kampanje koju je zajedno s udrugom Prijatelji životinja snimila hrvatska Miss sporta, studentica Ekonomskog fakulteta i atletičarka Kristina Vilk. 'Ova je kampanja usmjerena na zaštitu divljih životinja u prirodnim staništima, koje lovci love iz čiste zabave, ili pod izgovorom da ih je previše. Kako je lov kod nas i dio turističke ponude, svake godine stiže u Hrvatsku oko 5000 lovaca iz inozemstva, zbog kojih su životinje poput medvjeda, bjeloglavog supa i vukova na granici istrebljenja', kaže.

DRŽAVNA REKORDERKA

Do prije 5 godina Kristina Vilk aktivno je trenirala atletiku; njene discipline bile su trčanje na 400 i 800 metara. Morala je odustati zbog problema s rožnicom koje ima od djetinjstva. Taman kad je počela postizati najbolje rezultate - s 15 godina bila je kadetski državni rekorder na 800 metara - morala je prestati. 'Postojala je opasnost da rožnica pukne', kaže Kristina. Danas joj se stanje s rožnicom malo popravilo, pa Kristina ponovno trenira, iako smanjenim tempom. Jesenas je nastupila u državnoj reprezentaciji.

PLAKAT

Kristina nosi i titulu Miss sporta Hrvatske. Na kampanju ju je nagovorio prijatelj, fotograf Renato Branđolica. 'Nisam očekivala da ću postati miss, ali ionako mi je najvažnije bilo druženje i nova poznanstva.' Tu se navikla na kameru, pa joj je snimanje kampanje za zaštitu životinja bilo pravo zadovoljstvo. Snimali su u listopadu, na Atletskom stadionu na Savi, a Kristinu je sprijeda i iz profila - plakat ima dvije varijante - snimila fotografkinja Marina Filipović.

RANE I KRV

Kristina je studentica 2. godine ekonomije; na trećoj se biraju smjerovi, pa do tad ima vremena odlučiti čime će se u životu baviti - za sad, bio bi to marketing ili management. Ne razmišlja o snimanju modnih kampanja, iako joj se jako svidjelo snimanje za Globus, s Borisom Štajduharom. 'Namazali su me umjetnom krvlju, rane su bile od lateksa, kao prave...', kaže Kristina čije će 'rane', nada se, potaknuti ljude da razmisle prije nego što oduzmu ono najdragocjenije - život.

Autorica teksta: Mirjana Dugandžija

Fotografije: Boris Štajduhar za Globus

Šminka i maska: Danijela Lesandrić

Styling: Ivan Friščić

Redakcija Globusa zahvaljuje Snježani Posavi što je ustupila svojeg Zeca Lupka za snimanje.

Globus, 11. studenoga 2011.

Vezane teme

Jumbo Kristina Vilk u kampanji 'Lovite rezultate, ne životinje' [ 761.77 Kb ]Razglednica Kristina Vilk u kampanji 'Lovite rezultate, ne životinje' [ 686.44 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting