03.11.11. Lovite rezultate, ne životinje!

| More

Prijatelji životinja i Kristina Vilk pokrenuli kampanju 'Lovite rezultate, ne životinje!'

- Miss sporta Hrvatske u kampanji za životinje žrtve lova!

Udruga Prijatelji životinja i aktualna Miss sporta Hrvatske Kristina Vilk udružili su snage u novoj kampanji pod nazivom 'Lovite rezultate, ne životinje.' Pozirajući za plakate koji će se moći vidjeti u Zagrebu, Krapini, Varaždinu, Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Zadru i drugdje, Kristina Vilk postala je prvo zaštitno lice u Hrvatskoj za životinje žrtve lova. Osim s jumbo plakata, lijepa misica apelirat će i na suosjećanje prema divljim životinjama i sa, za ovu prigodu, otisnute razglednice.

Iako se lov u Hrvatskoj nastoji promovirati kao sport i dio turističke ponude, on je tek primitivan i nasilan način 'zabave' i iživljavanja nad drugim živim bićima, a kao takav uvreda sportu i sportašima i sramota za hrvatski turizam i etičke vrijednosti 21. stoljeća.

Pod parolom tobožnje brige za okoliš i životinje, 'odstrjeljivanje' životinja predstavlja demonstraciju nadmoći nad životinjama koje nemaju prigodu obraniti se i spasiti svoje živote.

Zabrinjavajući je podatak da hrvatski lovci posjeduju oko 100.000 komada lovačkog oružja! Tolerira im se samovolja ponašanja 'lokalnih šerifa', a nerijetko su uključeni i u protuzakonite aktivnosti namjernog ubijanja pasa i mačaka.

Zahvaljujući lovcima, nekoliko životinjskih vrsta poput medvjeda, vuka i bjeloglavog supa dovedeno je u Hrvatskoj na sam rub istrjebljenja. Namjernim razmnožavanjem na pojedinim područjima nastali su problemi koji se rješavaju novim pokoljima, a lovci sve više uzgajaju životinje u uzgajalištima da bi ih kasnije puštali u prirodu i pobili ili, uz naplatu, ubojstva prepustili stranim državljanima. Prema podacima Hrvatskog lovačkog saveza, čak 5.000 stranaca ubija životinje u Hrvatskoj!

Zgrožena ovim podacima i saznanjima, Kristina Vilk, Miss sporta Hrvatske i trkačica Atletskog kluba Agram iz Zagreba, spremno se odazvala pozivu Prijatelja životinja i uključila u kampanju za životinje žrtve lova.

'Svako živo biće dobilo je život na dar i sasvim je neljudski da si ljudi dopuštaju da iz puke zabave ili nekih drugih sebičnih razloga uzimaju nevinim životinjama njihove živote i pravo na život', izjavila je Kristina.

Za potrebe kampanje 'Lovite rezultate, ne životinje' snimanje s Kristinom Vilk obavljeno je na atletskoj stazi Sportskog parka Mladost. Kristinin privlačan izgled istaknula je vizažistica Nives Spajić, fotografije je snimila Marina Filipović Marinshe, a plakat i razglednicu dizajnirala je Maja Zaklan iz Dizajn studija Zale.

Podupiratelji kampanje s Miss sporta Hrvatske su Zagrebački holding d.o.o., Podružnica Upravljanje sportskim objektima, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Iskon, Zale, Europlakat, Arto, Vectoredesign i Kerschoffset.

Jumbo Kristina Vilk u kampanji 'Lovite rezultate, ne životinje' [ 761.77 Kb ]Razglednica Kristina Vilk u kampanji 'Lovite rezultate, ne životinje' [ 686.44 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting