29.12.21. Pranje psa miniwashem

| More

- poslano bjelovarsko-bilogorskoj policijskoj postaji

Poštovani,

pišemo Vam povodom zaprimljenih pritužbi i dojava od strane uznemirenih građana povodom snimke na kojoj se vidi kako gospodin Božidar Miodragović, inače poznati kuhar iz Bjelovara, pere psa u tipu bernardinca visokotlačnim čistačem u autopraoni. (https://www.jutarnji.hr/vaumijau/novosti/je-li-poznati-sudionik-kulinarskih-emisija-u-bjelovaru-oprao-psa-u-praonici-automobila-15139254)

Snimka se pojavila na Facebook profilu Antonia Hanžeka 27. prosinca i može je se vidjeti ovdje: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=6953316091352856&id=100000236015295.

Ispod te objave, ali i objave na Facebook stranici Prijatelja životinja može se vidjeti mnoštvo komentara građana koji su uznemireni, ljuti i razočarani ovakvim postupkom.

Treba se napomenuti da je korištenje miniwasha na životinji krajnje neprimjereno i veoma bolno za životinju te da je takav tlak može ozbiljno ozlijediti pa i oderati kožu. Na snimci je vidljivo da je pas uplašen, uznemiren, da pokušava pobjeći te da trpi bol.

Time se krši članak 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (NN 5/90, 30/90, 47/90 i 29/94) koji zabranjuje mučenje i ubijanje životinja na javnome mjestu:

Član 30.

Tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način loše s njima postupa, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom.

Ovim putem Vas molimo da sankcionirate prekršitelja u skladu sa Zakonom i vašim ovlastima kako bi se javnosti dalo na znanje da ovakvo postupanje prema životinjama neće ostati nekažnjeno.

Molimo Vas za što skorije postupanje i očitovanje o poduzetome.

S poštovanjem,

Lorena Herceg

Odgovor policije zaprimljen 12. siječnja 2022.

odgovor policije [ 1016.42 Kb ]

Vezane teme

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting