10.07.06. Prijava noćnog kluba Pasha zbog maltretiranja tigra

| More

ŽUPANIJSKA VETERINARSKA INSPEKCIJA RIJEKA
Riva 10
51000 Rijeka

PREDMET: Prijava noćnog kluba Pasha zbog maltretiranja tigra

Poštovani,

na osnovu više dojava građana želimo prijaviti novotvoreni klub Pasha vlasnika Milana Raića zbog zlostavljanja tigra zbog promocije lokala. Noćni klub Pasha nalazi se u kompleksu bazena hotela Varaždin u Selcu, a dojave građana govore o tigriću koji se nalazio u kavezu ispred kluba, ali i vođenog na lancu kako bi se naplaćivalo fotografiranje. U dojavama građani također govore da se tigar često nalazi bez vode i zaštite od sunca, a prepušten je nebrizi osoblja lokala i maltretiranju prolaznika.

Tigrovi su divlje životinje čije držanje u kavezu i maltretiranje ugrožavaju njihovo zdravlje, a počinitelji ugrožavaju zdravlje životinje, dovode u opasnost ljude i krše Zakon o dobrobiti životinja (članci 12. do 17., čl. 23., čl. 24).

Na temelju intervencije policije i prijave veterinarskoj inspekciji maltretiranja tigra u lokalu istog imena i vlasnika u Zagrebu, inspektorica Ljerka Fučkala izvršila je inspekcijski nadzor i prema Zakonu zabranila daljnje iznajmljivanje i korištenje tigra te potvrdila da je tigar iznajmljen Milanu Raiću iz Pasha-e koji ga je izložio stresu zbog promocije lokala. Ustanovljeno je da je prekršen Zakon o dobrobiti životinja te Zakon o zaštiti prirode.

Molimo Vas da izvršite hitan inspekcijski nadzor i zabranite daljnje maltretiranje i iskorištavanje životinja od strane vlasnika i osoblja lokala Pasha te sankcionirate sve odgovorne kaznama predviđenima Zakonom.

Svakako ćemo o cijelom slučaju obavijestiti i medije.

Moleći Vas da nas obavijestite o okončanju postupka, srdačno Vas pozdravljamo.

S poštovanjem,

Luka Oman
Predsjednik
Udruga Prijatelji životinja

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting