18.06.12. Spasimo živote u skloništima

| More

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je danas kako 'ukida ugroženo područje u svrhu sprječavanja i suzbijanja zarazne bolesti bjesnoće u skloništima Dumovec i Noina Arka i time omogućava rad skloništima'. Veterinarska inspekcija zatvorila je skloništa prije tjedan i pol dana zbog tobožnje opasnosti od bjesnoće, pri čemu je bezrazložno hladnokrvno usmrtila 46 zdravih pasa i mačaka smještenih u skloništima i nedavno udomljenih iz Dumovca, a analize su potvrdile da životinje nisu imale virus bjesnoće.

Udruga Prijatelji životinja zahvaljuje ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini što je ispunio svoje obećanje o otvaranju skloništa te očekuju i ispunjenje ostalih obećanja - sankcioniranje svih odgovornih u ovoj aferi za nepopravljivu štetu nanesenu životinjama, građanima i skloništima, hitnu reformu veterinarske inspekcije i osnivanje inspekcije za zaštitu životinja te ukidanje odredbe Zakona o zaštiti životinja koja omogućuje ubijanje životinja u skloništima nakon 60 dana. Također, Udruga zahvaljuje pomoćnici ministra, dr.sc. Mirjani Mataušić-Pišl, na provedbi ministrovih obećanja i očekuje da provede i reformu rada u Upravi veterinarstva, za dobrobit životinja, građana i Ministarstva.

Prijatelji životinja zahvaljuju građanima, medijima i institucijama na podršci skloništima koja ne ubijaju napuštene životinje, i inicijativama udruga i pojedinaca da im pomognu. Pozivaju ih da i dalje podupiru i pomažu rad za životinje.

Podsjećamo

Afera u Ministarstvu poljoprivrede: ubili oko 50 zdravih životinja - inspektori koriste tobožnji strah od bjesnoće da unište dva najbolja skloništa u Hrvatskoj!

Prijatelji životinja uputili apel građanima i medijima da spase živote i da se stane na kraj teroru veterinarske inspekcije.

Izvještaj s prosvjeda koji se održao 22. lipnja 2012. možete pogledati ovdje.

Pozivamo građane da i dalje pišu na sljedeće adrese za reformu veterinarske inspekcije i zabranu ubijanja životinja u skloništima nakon 60 dana:

Ministarstvo poljoprivrede: prijava@mps.hr; office@mps.hr; ivana.raptavi@mps.hr; bsosic@mps.hr; andrea.mihaljevic@mps.hr,
Vlada: predsjednik@vlada.hr; press@vlada.hr; zakonodavstvo@vlada.hr,
Predsjednik Ivo Josipović: ured@predsjednik.hr,
Sabor: predsjednik@sabor.hr; odbiiup@sabor.hr

Potpišite peticiju za reformu veterinarske inspekcije i peticiju za zabranu usmrćivanja životinja u skloništima.

Saznajte više na sljedećim linkovima:

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting