15.06.18. Zasuči rukave i pomogni psima u Čakovečkom skloništu!

| More

Nazire se početak akcije kastracije pasa u romskim naseljima Međimurske županije

- 16. 6. od 9 do 16 sati i 30. 6. 2018.: radne akcije u najvećem skloništu za životinje u Hrvatskoj
Napokon se nazire početak akcije kastracije pasa u romskim naseljima Međimurske županije, zbog čega se u čakovečkom skloništu „Prijatelji” nadaju da će se i na sljedeće dvije akcije odazvati velik broj volontera. Radna akcija ove subote 16. lipnja 2018. od 9 do 16 sati, kao i iduća 30. lipnja 2018., temeljit će se na podizanju novih dvorišta za pse te uređivanju velikog hangara za prihvat kujica sa štencima i bolesnih pasa.

Na YouTube kanalu afcroatia može se vidjeti simpatičan video u kojemu Luka Oman iz udruge Prijatelji životinja, voditeljica skloništa u Dumovcu dr. vet. med. Tatjana Zajec, aktivistica Sanja Puškaš, trener fitnessa i voditelj grupe na Facebooku „Snaga bilja” Mislav Skrepnik, Mirna Herman iz udruge Prava šapa, trener i reper Dragan Šurlan i Iris Ban-Krošelj iz udruge Animalex pozivaju sve da se pridruže na obje akcije i pomognu da se spase psi iz romskih naselja.

Volonteri koji su sudjelovali na prošloj akciji održanoj 12. svibnja poručuju da je potrebno samo malo dobre volje i suosjećanja, a pozitivni rezultati, opće zadovoljstvo i bujajuća solidarnost osjetni su već pred kraj rada koji je obilježen okrepom veganskim ručkom i druženjem.
Ovo je uistinu jedinstvena, povijesna i hvalevrijedna akcija na ponos svih udruga za zaštitu životinja, ali i Ministarstva poljoprivrede koje je prepoznavanjem ozbiljnosti problema i potrebom za žurnim djelovanjem odlučilo financirati kastracije svih pasa i ljudstvo potrebno kako bi cijeli projekt protekao uspješno.

Nažalost, potrebno je mnogo ljudi za sanirati trenutačno stanje u romskim naseljima Međimurske županije, a koje je posljedica neodgovornih pojedinaca koji su neželjene potomke svojih nekastriranih pasa ostavljali pred skloništem i u romskim naseljima. Te životinje nastavile su se razmnožavati i sada u romskim naseljima živi oko 3000 pasa čiji će porast nastojati zaustaviti akcijom kastracije.

Iz skloništa „Prijatelji” poručuju da im je i dalje potrebna pomoć veterinara i volontera, kao i u dragocjenim donacijama hrane, lijekova i građevinskog materijala, financijskoj podršci, a najviše u oglašavanju i (privremenom) udomljavanju životinja. Svi koji im žele pomoći mogu se javiti na e-mail info@prijatelji-zivotinja.org ili nazvati 091 8988 004.

Radna akcija u skloništu [ 131.79 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting