04.07.08. Životinje nisu igračke

| More

Gala Svilan i Prijatelji životinja u kampanji protiv napuštanja životinja

- Prijatelji životinja i Cro-a-Porter najavljuju ljetnu kampanju protiv napuštanja životinja pred odlazak na godišnje odmore

Već sedmu godinu za redom udruga Prijatelji životinja nastavlja edukativnu kampanju 'Obitelj na more, a pas na ulicu?' usmjerenu k zaštiti napuštenih kućnih životinja pred nadolazeće godišnje odmore. Cilj ove kampanje jest osvješćivanje građana i javnosti o ovom sve većem problemu. Ovogodišnjoj kampanji pod sloganom 'Životinje nisu igračke' priključili su se Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo i Cro-a-Porter.

Proglašena najseksi Hrvaticom, Gala Svilan pozirala je fotografu Dušku Vlaoviću u 'ljetnom ugođaju' sa svojim psom za jumbo plakate udruge Prijatelji životinja, šaljući poruku javnosti da životinje nisu igračke te da je naša odgovornost i obveza da skrbimo o njima i tijekom godišnjih odmora. Jumbo plakati, koje je i ove godine osmislio Viktor Drago, bit će postavljeni u Zagrebu i drugim gradovima Hrvatske, a tiskat će se i prigodne razglednice s istom porukom.

Priključivši se ovoj kampanji, Gala Svilan je izjavila: 'Nikada se ne odvajam od svoga psa, a pomisao da bih ga napustila i uputila se na more bez njega jednostavno mi je neprihvatljiva. Ja na svojoj Piki još nisam otkrila ON/OFF gumb, ali ljudska srca ga očito imaju.'

Zbog postupanja prema životinjama kao s igračkama i nemara njihovih skrbnika, svake godine tijekom godišnjih odmora životinje koje postaju lutalice preplavljuju ulice gradova. One tumaraju gladne i žedne na uzavrelom asfaltu, prepuštene zlostavljanju i visokim temperaturama. Mnoge od njih često tragično skončavaju pod kotačima automobila ili umiru od gladi i žeđi.

Prema Zakonu o zaštiti životinja napuštanje životinja kažnjivo je novčanom kaznom do 15.000 kuna. Kako bi se psi dodatno zaštitili od napuštanja od strane neodgovornih skrbnika, Prijatelji životinja provode kampanju za zakonsku obvezu mikročipiranja svih pasa koju je dosad podržalo čak 50 gradova u Hrvatskoj.

Pored Zakona moramo biti svjesni svojih postupaka i ne nabavljati životinje ako ih ikad mislimo napustiti. Psi, mačke i ostale životinje nisu naše igračke, već živa bića koja zaslužuju poštovanje i imaju pravo na odgovarajuću brigu i skrb do kraja svoga života.

Potporu ovoj kampanji dali su Zale, Vector Design, Lotusgraf, Arto, Metromedia, Europlakat, Midiken, Plavi oglasnik, index.hr, EPH, T-portal i Net.hr.

Plakat je dizajnirao Zale d.o.o.


Životinje nisu igračke 1 [ 548.52 Kb ]Životinje nisu igračke 2 [ 356.29 Kb ]Životinje nisu igračke 3 [ 711.75 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting