06.05.06. Novi dom za novi početak

| More

Prijatelji životinja, Savez udruga za zaštitu životinja grada Zagreba i Futura, uz poznate osobe, pozivaju na udomljavanje napuštenih i ranjenih pasa

Nakon prošlogodišnjih akcija kojima su Prijatelji životinja pozivali građane na udomljavanje napuštenih i ranjenih pasa, nastavljamo kampanju kojom želimo potaknuti građane na odgovornu skrb prema psima te udomljavanje ranjenih, neželjenih i odbačenih.

Prijatelji životinja pridružuju se akciji Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo 'Novi dom za novi početak', koja će se održati u subotu, 06. svibnja 2006. od 9:45 do 13 sati na Trgu bana Jelačića. Na postavljenom informativnom štandu, Prijatelji životinja će edukativnim materijalima, zajedno sa Savezom udruga za zaštitu životinja grada Zagreba i udrugom Futura, pozivati građane na udomljavanje napuštenih životinja iz udruga i Gradskog skloništa za napuštene životinje u Dumovcu.

Akciju će podržati zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji će biti prisutan na početku akcije u 9:45. Prisutne pse predstavit će građanima i pozvati ih da im pruže novi dom i Minea, Mirna Berend, Boris Mirković, Lana Klingor, grupa Feminem i Nikolina Pišek.

Skloništa za napuštene životinje trebala bi biti mjesta za privremeni boravak pasa, gdje će im se osigurati adekvatna skrb i omogućiti udomljavanje. Nedavno razotkrivanje stravičnih uvjeta u kojima se nalaze psi u karlovačkom šinteraju, gdje se ubijaju nakon 30 dana, pokazuje nužnost da se životinje za koje je odgovoran čovjek ne kažnjavaju držanjem u strašnim uvjetima i smrću, već da im se zakonom osigura siguran boravak u skloništu do udomljavanja.

Stoga je nužno da se u Prijedlogu Zakona o zaštiti životinja ukine dozvola za ubijanje pasa nakon 30 dana boravka u skloništu te da se županijama i gradovima odredi obveza organiziranog udomljavanja životinja i programa kastracije. Hrvatska treba Zakon o zaštiti životinja koji neće dozvoljavati ubijanje napuštenih životinja, već hrvatski građani žele da se njihov novac troši na humano zbrinjavanje napuštenih životinja.

Novi dom za novi početak 1Novi dom za novi početak 2Novi dom za novi početak 3

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting