11.11.02. Lika je spašen

| More

Završena akcija spašavanja psa bačenog u jamu duboku 10 metara kod mjesta Janja Gora u Lici kod Plaškog

PSIĆ PO PRVI PUT NAKON VIŠE OD GODINU DANA VIDI SVJETLO DANA

Nakon dramatičnog spašavanja započetog u subotu, 9.studenog konačno je iz jame izvučen mali crni pas koji je u njoj boravio više od godinu dana. Oko 15 sati Dinko Novosel, veterinar i speleolog izašao je iz spilje pomažući da se izvuče pas koji je dobio ime Lika.

Bačen zajedno s cijelim okotom u jamu dubine 10 metara nitko nije očekivao da će preživjeti. Ali psić Lika je jeo ostatke drugih životinja bacanih u jamu i pio kišnicu te ostvario nemoguće - preživio je godinu dana mraka, samoće, hladnoće i straha.

No, sada je izvučen i spašen. Nakon izvlačenja psić Lika je prevezen u Veterinarsku kliniku u Zagrebu, gdje će biti pregledan i liječen. Nakon klinike čeka ga mjesto u Prihvatilištu za pse u Dumovcu, odakle će čekati pravo udomljenje.

Nakon subotnjeg pokušaja spašavanja, kada se pas zavukao u nedostupna mjesta spilje, danas, u ponedjeljak spasilačka ekipa je ponovno pokušala. Današnji pokušaj je bio uspješan. Veterinar Dinko Novosel, ujedno i član spasilačke ekipe gorske službe spašavanja bio je na lokaciji već oko podneva. Uz pomoć kolege spustio se u jamu i dao sedative u hrani koji su ga uspavali.

Nekoliko sati kasnije pas je izvučen te smjesta prevezen u Zagreb u kliniku. Sati iščekivanja i dani nadanja konačno su se isplatili. Sve se dobro završilo, no psić Lika sad treba mnogo ljubavi i pažnje, treba obitelj koja će ga paziti i voljeti i koja će imati strpljenja raditi s njim. Odmah nakon posvojenja obitelj i Lika kreću na terapiju u školu za obuku pasa gdje će Lika proći niz treninga i terapija kako bi se socijalizirao i uklopio u društvo.

Slike spašavanja i cijeli tijek akcije možete pogledati na www.prijatelji-zivotinja.hr a postavljena je i slika psića Like. Potencijalni udomitelji mogu se javiti na adresu ili telefon udruge.

Ovim putem molimo sve zainteresirane za udomljenje psa da se jave i da posjete naš besplatni oglasnik za udomljavanje životinja i da posjete prihvatilište za pse gdje se nalazi jako puno štenaca i drugih pasa koji također čekaju nečije toplo srce.

lika1lika2lika3

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting