09.04.16. Iskoristimo proljeće za udomljavanje!

| More

Prva ovogodišnja akcija ''Udomljavanje je fora'' poziva građane na odgovornu skrb o životinjama

- 9. 4., Jelačićev trg u Zagrebu: info štandovi, majice s porukom udomljavanja, predstavljanje pasa

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba ''Dumovec'' i zagrebački Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, u suradnji s udrugom Prijatelji životinja, organiziraju prvu ovogodišnju akciju ''Udomljavanje je fora''. Njome pozivaju građane da iskoriste proljeće za udomljavanje životinja, ali i za odgovornu skrb o njima. Akcija će se održati u subotu 9. travnja 2015., od 9 do 15 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića.

Na informativnim štandovima dijelit će se edukativni letci i senzibilizirati javnost o nenapuštanju kućnih životinja te predstaviti psi iz skloništa koji traže novi dom. Za posjetitelje će biti u ponudi i majice s porukom udomljavanja umjesto kupovine životinja.

''Udomljavanje je fora'' nadovezuje se na trenutačno aktualnu kampanju ''Prijatelji kroz stoljeća'' u kojoj Red čuvara Grada Zagreba poziva da čuvamo slabije i bespomoćne, a kojom se osvještava važnost brige prema svakom živom biću, bez obzira na njegovu veličinu, boju ili izgled.

Osim udomljavanja napuštenih životinja, svatko može pomoći volontiranjem, pružanjem pomoći ozlijeđenoj životinji, prijavom zlostavljanja i odgovornim odnosom prema kućnim životinjama. Osim toga, s dolaskom proljeća u gradu će biti prisutni i novi članovi divljih životinjskih zajednica s kojima je važan suživot. Pozivamo sve da ih dočekaju s veseljem i da pomognu svakom ptiću da pronađe gnijezdo, ako ga je izgubio, ili maloj lisici, ježu ili kuni pronaći obitelj i vratiti ih u njihovo stanište u kojem žive, bez obzira na to koliko to bilo blizu našem životnom prostoru. Svi zajedno imamo pravo na grad i proljeće u njemu.

Lijepo vrijeme i priroda zovu nas da provedemo vrijeme na otvorenom, ali uvijek je ljepše kada je uz nas najbolji prijatelj. Stoga Prijatelji životinja pozivaju sve da udome životinju umjesto da ju kupe te da s njom uživaju i u proljeću i u nadolazećim godišnjim dobima.

Cremona iz Dumovca [ 500.80 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting