20.02.11. Kinofil

| More

Prijatelji životinja pozivaju na premijeru šokantnog dokumentarca o nepoštivanju života

- Potresna priča o psima u poslijeratnom Sarajevu

Žestok aktivistički film redatelja Damira Janečeka bavi se problemom nasilja nad nedužnim napuštenim životinjama u poslijeratnom Sarajevu i ljudima koji im nastoje pomoći riskirajući vlastite živote. Gradske vlasti nemaju sluha za inicijative aktivista da se u tom gradu, unatoč urednoj dokumentaciji, izgradi pravi suvremeni azil za pse. I dok je nebriga skrbnika pasa sve veća, biznis sarajevskih šintera cvate, čak i s pojedinim gradovima u Republici Srpskoj. U Sarajevu djeluje Udruženje građana za sprječavanje okrutnosti nad životinjama 'SOS', koje se svakodnevno bori protiv okrutnosti liječenjem i udomljavanjem pasa lutalica, boreći se istodobno s nerazumijevanjem građana, agresivnim lobijima i nezainteresiranim vlastima.

Nakon prikazivanja na Sarajevo Film Festivalu i Motovun Film Festivalu 2010. godine, ne propustite zagrebačku premijeru ovog izuzetnog dugometražnog angažiranog filma u nedjelju, 20. veljače 2011. u 20 sati u kinu Tuškanac, Tuškanac 1. Na premijeri će biti i redatelj Damir Janeček, koji filmom želi potaknuti ljude na suosjećajnost, solidarnost i poštivanje života. Nakon premijere, građani će moći pogledati 'Kinofil' na repertoaru Dokukina Croatia, Katančićeva 3, 24., 25. i 27. veljače 2011.

'Kinofil' nije samo film o psima, već o društvu u kojemu se ne poštuje ni ljudski ni životinjski život. Prema riječima autora Damira Janečeka, nakon više od desetljeća borbe za prava životinja, prije svega za pse koji su pretrpjeli toliko nepotrebne boli i iživljavanja, nakon nastanka filma i mnoštva neugodnosti, prijetnji, napada na aktiviste i autora filma, Sarajevo bi uskoro moglo dobiti azil za nezbrinute životinje.

Vezane teme

KINOFIL [ 133.82 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting