08.01.19. Fani Stipković za pomoć psima i mačkama

| More

Fani Stipković za trajnu sterilizaciju u svim lokalnim zajednicama Hrvatske

- Video: Nakon Zagreba i 140 drugih dobrih primjera apelira se na donošenje iste odluke

Fani Stipković, sa svojom najboljom prijateljicom Sauri, poziva građane Hrvatske da pišu svojim gradovima i općinama da propišu trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, kako je to već učinilo više od 140 lokalnih zajednica.

„U Hrvatskoj ima na tisuće napuštenih pasa i mačaka, a u cijeloj Europskoj uniji ima sto milijuna napuštenih pasa i skoro dvostruko više napuštenih mačaka. Novi Zakon o zaštiti životinja konačno je donio alat pomoću kojega se može stati na kraj nastanku neželjenih štenaca i mačića, odnosno patnji životinja. Nemojte žmiriti na nepravdu”, izjavila je Fani u simpatičnom videu i podržala kampanju Mreže za zaštitu životinja.

Kampanji „Ili žmiriš ili si za kastraciju” Mreže za zaštitu životinja, koju čini više od 40 udruga iz cijele Hrvatske, podršku su dosad pružili brojni poznati: Nataša Antoniazzo, Viktor Drago, Ana Majhenić, Dalibor Petko, glazbeni dvojac Krankšvester, Mia Dimšić, Vlatko Štampar, Zdenka Kovačićek, Ivana Mišerić, Ana Gruica, Tamara Loos, Neda Parmać Klačar, Dunja Vejzović, Nina Ćorić, Katarina Strahinić i Tina Košćec.

Poruku da je kastracija životinja koje imaju skrbnike jedini način smanjenja priljeva neželjenih štenaca i mačića te rješavanja u korijenu problema napuštanja životinja šalju i brojne poznate osobe izvan Lijepe naše. U kampanjama s porukom našli su se: pjevačice Sia Furler i Christina Aguilera, reper Flo Rida, DJ David Guetta i mnogi ostali. Poznata pjevačica Sia pozirala je za simpatični plakat sa svojim psom Panterom i izjavila: „Kastriranje životinja, zajedno s udomljavanjem iz skloništa umjesto kupnje, jedini je način za rješavanje problema prekomjerne populacije pasa i mačaka.”

Prijatelji životinja i Mreža za zaštitu životinja insistiraju na provedbi Zakona o zaštiti životinja i kontroli mikročipiranja svih pasa te apeliraju na lokalne zajednice da iskoriste nužan i učinkovit zakonski alat propisivanja načina kontrole razmnožavanja.

„Video podrške koji nam je poslala Fani pomaže nam u osvještavanju javnosti o koristi i važnosti kastracije i otvaranju očiju nad velikim nasiljem prema neželjenim, a potom i napuštenim životinjama”, poručuju iz koordinacije Mreže za zaštitu životinja.

Fani Stipković i malena Sauri još su 2007. godine sudjelovale zajedno u kampanji ​Prijatelja životinja „Lijepa bez krzna”. Potpuno se razodjenuvši za jumbo plakate pomaknula je granice u dotadašnjoj borbi za prava životinja u Hrvatskoj te još tada postavila svojevrstan izazov ostalim osobama iz hrvatskog javnog života koje se još ne odriču mode kamenoga doba, odnosno nošenja krzna.

Više informacija o kampanji „Ili žmiriš ili si za kastraciju” nalazi se na ovdje.

Fani Stipković [ 270.97 Kb ]Fani Stipković za Hrvatsku bez krzna [ 63.00 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting