13.06.15. I sa psom ste dobrodošli

| More


Nova akcija 'Udomljavanje je fora' poziva građane na odgovornu skrb o kućnim životinjama

- 13. 6., Jelačićev trg u Zagrebu: predstavljanje pet friendly karte, pet friendly naljepnice za ugostitelje

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba 'Dumovec' i zagrebački Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, u suradnji s udrugom Prijatelji životinja, organiziraju akciju 'Udomljavanje je fora' s temom promocije mjesta koja su prijateljska za kućne životinje. Akcija će se održati u subotu 13. lipnja 2015., od 10 do 15 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Na akciji će biti predstavljena prva internetska pet friendly karta grada Zagreba, s lokacijama na koje skrbnici mogu doći sa svojim psima. Također, naljepnica koju su osmislili Prijatelji životinja bit će dostupna vlasnicima pet friendly mjesta kako bi njome obilježili svoj kafić, hotel, restoran ili trgovački centar te time privukli i goste koji skrbe za pse.

Na informativnim štandovima dijelit će se edukativni letci i senzibilizirati javnost o nenapuštanju kućnih životinja te predstaviti psi iz skloništa koji traže novi dom. Za posjetitelje će biti u ponudi i majice s porukom udomljavanja umjesto kupovine životinja.

Skloništa i udruge za zaštitu životinja prepuni su napuštenih životinja koje traže dom i brižne skrbnike. Građani koji udome životinju često se pitaju gdje mogu otići na ručak i naći se s prijateljima u kafiću, a da pritom s njima može biti i njihov pas. U Zagreb i na Jadran dolazi sve više ljudi sa psom i naviknuti su da mogu ući sa psom u kafić ili trgovinu. Informacije o mjestima u gradu i na moru koja primaju i kućne životinje važne su jer dodatno potiču skrbnike životinja na odgovorno ponašanje.

Pozivaju se svi da ne ostavljaju životinje bez doma nego da povedu svojega psa ili mačku sa sobom gdje god mogu i potaknu označavanje pet friendly mjesta.

Medijski sponzor: ljubimci.24sata.hr.

Pet friendly karta

Naljepnica Dog friendly

I sa psom ste dobrodošli [ 155.12 Kb ]I sa psom ste dobrodošli [ 101.42 Kb ]I sa psom ste dobrodošli [ 138.41 Kb ]Naljepnica 'Dog Friendly'

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting