25.06.04. Zar opet obitelj na more, a pas na ulicu?!

| More

Ljetna kampanja Prijatelja životinja

I treću godinu za redom, u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo, Prijatelji životinja nastavljaju edukativnu kampanju zaštite kućnih životinja pred nadolazeće godišnje odmore.

Zbog nemara vlasnika svake godine tijekom godišnjih odmora životinje lutalice preplavljuju ulice, gdje tumaraju gladni i žedni, često završavajući pod kotačima automobila.

Tiskanjem i distribuiranjem prigodnih letaka na informativnim štandovima Udruge te sve učestalijim telefonskim pozivima o napuštenim psima, kampanja 'neslužbeno' traje već neko vrijeme, no njezino zahuktavanje tek predstoji!

Kao dio kampanje, 25. lipnja 2004. u 20 sati u klubu Mama održat će se predavanje o čovjekovom odnosu prema psima. Damir Kranjac iz Službe nadzora Parka prirode Medvednica govorit će o tome zašto i kako ljudi biraju psa, kakva je psihologija i narav pasa, koje su najčešće pogreške pri odgoju, školovanju i socijalizaciji i o drugim srodnim temama.

U sklopu kampanje, Prijatelji životinja također će preko svoje web stranice pomoći pri udomljavanju pasa iz gradskog azila u Dumovcu www.zagreb.hr/Skloniste.nsf, kako bi svi zainteresirani za udomljavanje napuštenih i zaboravljenih pasa mogli vidjeti fotografije dumovečkih pasa, od kojih će se neke naći i u našem web oglasniku.

Veliki jumbo plakat krasit će do devetog mjeseca lokaciju u Savskoj cesti kod Cibone, upozoravajući tako vlasnike pasa da prigodom planiranja godišnjih odmora ne misle samo na sebe i svoju dobrobit, već da se pobrinu i za alternativni smještaj za četveronožne članove svoje obitelji, koji uključuje hotele za pse, smještaj kod prijatelja i rodbine ili trajno udomljavanje i čuvanje kod drugih ljudi.

Isto tako, kako se bliže vrućine, apeliramo na građane da svojim životinjama, a isto tako i onima koje žive u njihovim dvorištima, vežama ili lutaju susjedstvima, na pristupačnim mjestima ostave posudice s vodom i hranom.

Nadamo se da će prihvaćanje prijedloga novog Zakona o dobrobiti životinja, kojeg je izradila Udruga, a za koji očekujemo da će u rujnu krenuti u saborsku raspravu, poboljšanjem standarda postupanja prema životinjama i većim kaznama, potaknuti ljude da se ponašaju odgovornije i prema životinjama koje su dio njihove obitelji.

psi_jumbo

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting