27.05.16. Kastracija je nužna pomoć mačkama

| More

Alley Cat Rescue i Prijatelji životinja obilježavaju Međunarodni dan kastracije uličnih mačaka

- 27. svibnja: besplatne kastracije za mačke s ulice, program povoljnijih tijekom cijele godine

Čak 9.500 uličnih maca kastrirano je zahvaljujući suradnji više od 800 veterinarskih ambulanti u SAD-u. Uz SAD, Južnu Afriku i Kanadu, ove godine i Hrvatska sudjeluje u ovome međunarodnom humanom programu.

Potaknuti sve većom osviještenosti naših sugrađana o potrebi kastracije kućnih ljubimaca te činjenicom da ne postoje projekti kastracije uličnih mačaka na razini države ili gradova, udruga Prijatelji životinja simbolično obilježava taj važan pomak u svijesti naših sugrađana.

U suradnji s američkom organizacijom Alley Cat Rescue, Prijatelji životinja obilježavaju 27. svibnja Međunarodni dan kastracije uličnih mačaka, kada će veterinarske ambulante u Zagrebu, Čakovcu i Sisku, koje su se odazvale pozivu, o svojemu trošku kastrirati po dvije mace s ulice.

Ovim projektom pomoći će se nastojanjima da ulične mace, zbog predrasuda ljudi, ne budu sinonim za legla neželjenih mačića. Ne trebamo zaboraviti da samo od jedne nekastrirane mačke i njezina potomstva kroz godinu dana može doći na svijet više od 10 mačaka, što kroz razdoblje od sedam godina doseže brojku od nevjerojatnih 300.000 mačaka.

Prijatelji životinja kontinuirano surađuju s veterinarskim ambulantama te omogućuju povoljniju cijenu kastracije svima koji žele na takav način pomoći mačkama i psima. To je doprinos ovoj jedinoj humanoj metodi smanjenja populacije napuštenih životinja.

Samo tijekom 2015. godine, putem prijavnice preko Prijatelja životinja, besplatno je kastrirano ukupno više od 200 mačaka, a po povoljnijoj cijeni i dvostruko više. Ovim putem udruga Prijatelji životinja zahvaljuje brojnim veterinarima s kojima surađuje i bez čije se pomoći ovo ne bi moglo niti ostvariti, a zahvaljuje i građanima koji su htjeli pomoći životinjama kastracijom.

Obilježavajući Međunarodni dan kastracije uličnih mačaka, Prijatelji životinja pozivaju sve koji su voljni pomoći mačkama u zajedničkom dvorištu ili na ulici da se jave putem online prijavnice.

Program povoljnije kastracije provodi se za napuštene mačke i pse te životinje u postupku udomljavanja.

Sudjelujte u pomaganju onima koji si sami ne mogu pomoći, a prema kojima imamo tu odgovornost. Program se može podržati donacijom i na druge načine.

Ulična mačka, foto: Alley Cat Rescue Inc. [ 70.25 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting