Poziv na prosvjed

| More

Potaknuti alarmantnim stanjem u Hrvatskoj po pitanju zaštite životinja te lošom provedbom Zakona o zaštiti životinja pozivamo na

PROSVJED ZA PROVEDBU ZAKONA O ZAŠTITI ŽIVOTINJA

U Hrvatskoj nedostaju skloništa za zbrinjavanje napuštenih životinja, azili udruga prepuni su napuštenih životinja, ostavljeni psi i mačke umiru na ulici, stradavaju pod kotačima automobila ili od posljedica zlostavljanja.

S obzirom da istječu četiri godine od stupanja na snagu Zakona o zaštiti životinja te dvije godine otkad je prošao rok u kojemu su lokalne zajednice trebale riješiti zbrinjavanje i skrb napuštenih životinja, pozivamo u ime udruge Prijatelji životinja i u ime Mreže protiv napuštanja životinja koju sačinjavaju predstavnici preko 50 udruga za zaštitu životinja, na prosvjed za izgradnju skloništa i sustavno zbrinjavanje i udomljavanje napuštenih životinja od strane lokalnih zajednica, koje na to obavezuje Zakon o zaštiti životinja.

Pozivamo sve građane na veliku prosvjednu povorku centrom Zagreba u subotu, 15. siječnja 2011. u 11 sati. Okupljanje je na Trgu kralja Tomislava. Prosvjedna povorka kreće u 11 sati s Trga kralja Tomislava, kroz Zrinjevac, Teslinu, Masarykovu, Frankopansku, Ilicu do Trga bana Josipa Jelačića gdje će se održati performans, pa Praškom i preko Zrinjevca natrag do Trga kralja Tomislava. Skrbnici su dobrodošli sa sobom povesti svoje ljubimce.

Napuštene životinje nisu problem tzv. ljubitelja životinja i udruga već čitave zajednice i brigu o njima trebaju preuzeti lokalne vlasti sustavno rješavajući problem kroz programe zbrinjavanja, udomljavanja i edukacije, kao i sankcioniranjem neodgovornih skrbnika, ali nikako na štetu životinja koje problem nisu niti uzrokovale.

Proširite vijest o prosvjedu i ne propustite dignuti glas protiv mučenja i ubijanja životinja. Nakon prosvjeda, dobrodošli ste na vegansku zakusku u uredu Udruge.

Vezane teme

Pas i mačka [ 41.61 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting