16.11.06. Nenasiljem za životinje

| More

Očitovanje udruge Prijatelji životinja

Udruga Prijatelji životinja ne samo da se u potpunosti ograđuje od bilo kakvih nasilnih akcija, već u slučaju uništavanja imovine Galerije Klovićevi dvori oštro osuđuje sam čin i stoji na raspolaganju policiji, s kojom je u stalnom kontaktu, glede otkrivanja počinitelja.

Udruga Prijatelji životinja u svojoj borbi za prava i zaštitu životinja koristila se i koristit će se nenasilnim i edukativnim djelovanjem. Nakon pet godina rada i postojanja te uspješne suradnje s hrvatskim medijima i organima vlasti, aktivisti udruge Prijatelji životinja primjećuju golem napredak osvještenosti u Hrvatskoj po pitanju prava i zaštite životinja.

Buđenjem globalne i individualne svijesti, a što je došlo kao rezultat brojnih predavanja po osnovnim i srednjim školama, video projekcija, promocija knjiga i filmova, intenzivnog educiranja putem uličnih akcija, performansa, javnih okupljanja, informativnih štandova i dijeljenjem letaka, popularizirala se problematika prava i zaštite životinja u hrvatskoj javnosti i hrvatskim medijima, izravno potaknuvši i donošenje strožih zakonskih akata i zabrana.

U vrijeme kada čitav svijet strijepi i živi pod prijetnjom terorizma, svaki čin ili aluzija na nasilje i militantnost, potpuno su neprihvatljivi. Stoga se Prijatelji životinja ograđuju i osuđuju takve aktivnosti, budući da one nemaju nikakve veze s pokretom za prava i zaštitu životinja u Hrvatskoj.

Udruga Prijatelji životinja je svojim dosadašnjim radom pokazala svoje ozbiljno i oštro, ali nenasilno djelovanje, te suradnjom s lokalnim i državnim institucijama jasno ucrtala tragove svoga budućega djelovanja. Bilo kakve zlonamjerne poveznice s uništavanjem imovine Klovićevih dvora diskreditiraju ugled Udruge, načine djelovanja i ciljeve za koje se ona zalaže.

Prijatelji životinja će i nadalje biti jasni i odrješiti u svojim akcijama, britki i bez dlake na jeziku u svojim izjavama i transparentno stajati iza svojih uvjerenja, no isto tako poštujući granice do kojih se može ići u ostvarivanju ciljeva. Uporaba nasilja u najmanju ruku prelazi granice dobrog ukusa te anulira poruke nenasilja, etičnosti i suosjećanja koje aktivisti u Hrvatskoj i diljem svijeta promiču za životinje. A poruka koju Prijatelji životinja ovim očitovanjem žele uputiti hrvatskim građanima i javnosti jest – aktivizam da, militantnost i nasilje ne!

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting