18.11.06. Protiv nasilja u ime životinja

| More

Poziv udruge Prijatelji životinja

Udruga Prijatelji životinja poziva sve udruge za zaštitu i prava životinja da se ograde od nasilnih akcija i surađuju s policijom kako se uništavanje imovine Galerije Klovićevi dvori ne bi povezivalo s aktivizmom za zaštitu i prava životinja u Hrvatskoj.

Prijatelji životinja će se, kao i do sada, ograditi od svih koje na bilo koji način promiču nasilje te nastaviti svoju predanu borbu za životinje.

Uništavanje imovine Galerije Klovićevi dvori za svaku je osudu, no počinitelje toga čina jednako osuđujemo i za namjerno povezivanje slučaja s pokretom za prava životinja, kao i zloporabom oznaka ALF-a (Animal Liberation Fronta).

Smatramo da sam čin paljenja kombi vozila Galerije Klovićevi dvori nije ništa drugo nego vandalizam i kao takvog ga treba i tretirati, a prijeteće poruke gledati kao anonimne ispade onih koji svoj osobni vandalizam žele prezentirati kao nešto drugo.

Udruga se vraća stvarnim problemima i temama koje se uistinu tiču zaštite i prava životinja, poput povlačenja dozvole za ubijanje medvjeda kod Grobnika, ubijanja svinja zbog svinjske kuge, zagrebačkog zoološkog vrta, Konačnog prijedloga zakona o zaštiti životinja i drugim aktualnim temama, te nastavlja sa svojim kontinuiranim radom edukacije građana.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting