27.11.01. McDonald's

| More

Pozivamo Vas na protest ispred McDonald's restorana u Jurišićevoj ulici, u utorak, 27.11.2001. u 12:00 sati, kojeg organiziramo kako bi skrenuli pažnju na patnje životinja, uništavanje planeta i ljudskog zdravlja. To su tri problema koje nalazimo vrlo izražene u tvrtki McDonald's.

Zbog načina poslovanja McDonald's je stekao velike antipatije u svijetu i dobio Svjetski dan borbe protiv McDonald'sa na datum 16.10. koji je ujedno i Svjetski dan hrane, kada je i Udruga Prijatelji životinja sudjelovala u svjetskim protestima protiv te multinacionalne kompanije svojom cjelodnevnom akcijom ispred McDonald's restorana u Jurišićevoj ulici u Zagrebu.

U utorak, 27.11.2001., udruga Prijatelji životinja održat će novi protest na istoj lokaciji, ispred McDonald's restorana u Jurišićevoj ulici s početkom u 12:00 sati.

McDonald's je najveći svjetski korisnik govedine, a takvom industrijom ima velik i značajan doprinos u ekološkoj krizi globalnog zatopljenja, zagađivanja okoliša i nasilja nad životinjama. A samom proizvodnjom nezdrave hrane nanosi velike štete ljudskom zdravlju, pogotovo djeci kojima svojom propagandom usađuje loše prehrambene navike.

Kad je riječ o najvećem korisniku govedine na svijetu, nezaobilazan je problem i 'kravlje ludilo' čija je kriza već zahvatila Sloveniju, a sve više zabrinjava i naše građane.

Želimo istaknuti da se u McDonald's restoranima servira nezdrava hrana koja šteti ljudima i da se manipulira djecom raznim igračkama i poklonima, kao i lažima koje im govori njihova maskota Ronald McDonald - koji između ostalog djeci tvrdi da 'hamburger rastu na drveću'.

S obzirom da javnost tijekom našeg prošlog protesta nije u potpunosti shvatila bit prosvjeda, molimo novinare da obrate pozornost zašto McDonald's zaslužuje antipatije u svijetu mnogo više nego lokalni restorani brze hrane. Iako svaki od tih restorana ima doprinos u mučenju životinja, uništavanju okoliša i serviranja nezdrave hrane, McDonald's kao ogromna multinacionalna kompanija ima u tome mnogo veći udio, kao i u širenju lažne propagande djeci i odraslima.

Budući da je McDonald's preko svojih predstavnika na naš prošli protest izjavio da su prehrambene navike stvar pojedinca mi sada želimo istaknuti da 'navike' zbog kojih se sijeku šume, istrebljuje vrste, doprinosi globalnom zatopljenju, zagađuje okoliš, ubijaju milijuni životinja i uništava ljudsko zdravlje nisu stvar pojedinca nego cijele zajednice.

Osobito se uništava zdravlje djece od kojih McDonald's od malih nogu stvara 'trajne mušterije', odnosno ovisnike o nezdravoj prehrani dijeleći im igračke, organizirajući rođendane, igrališta, klaunove, njihovim roditeljima ne savjetuje kuhanje kod kuće i ostalim propagandnim trikovima koji štete cijeloj zajednici.

McDonalds1McDonalds_Jutarnji [ 52.51 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting