06.04.12. Muški ugušeni, ženske u zatvoru

| More

Na Veliki petak Prijatelji životinja ukazuju građanima Hrvatske kako su muški ugušeni, a ženske u zatvoru!

- Uz performans na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, građani će kušati veganske kolače

Prvi osjet koji iskuse čim se rode bolno je sakaćenje lica. Nakon toga doživotno ih zatvaraju u više ili nešto manje skučene kaveze ili pak u pretrpane prljave hangare. U kavezima se ne mogu niti okrenuti niti raširiti udove. Žice im se urezuju u noge, koje se pritom deformiraju, kosti im oslabljuju, a tijelo im je ispunjeno ranama i gnojnim čirevima. Isparavanje amonijaka iz izmeta grize im oči. Moraju proživjeti stresna produživanja dana i šokantna razdoblja od potpunog jednotjednog uskraćivanja hrane i vode, kako bi se manipuliralo njihovim tijelima i izazvala bolja produktivnost. Izmučene i fizički i psihički iscrpljene, nakon najviše dvije godine života, iz zatvora odlaze u smrt rezanjem vratova.

Za muške, pak, život završava čim se rode i ugledaju svijet. Oni nemaju ženske organe koji se mogu iskorištavati i zato nemaju nikakvu ekonomsku vrijednost. U istom danu dolaska na svijet, ubijaju ih gušenjem plinom, žive bacaju u strojeve za mljevenje ili u kontejnere za smeće, gdje umiru od gušenja i dehidracije.

Zbog kolesterolskih bombi, potencijalnih nositelja salmonele i uzročnika smrtonosnog oblika raka testisa, oni nikada nisu vidjeli sunčevo svjetlo. Svake godine u svijetu se utamničeno drži oko pet milijardi ženki čiji se reproduktivni sustav iskorištava. Svake godine čovječanstvo ubije milijarde te neželjene muške novorođenčadi.

Aktivisti udruge Prijatelji životinja će performansom na Trgu bana Jelačića, na Veliki petak, 6. travnja 2012. u 12 sati, pozvati na promjenu prehrane i načina života. Cilj performansa, koji će dočarati život ženskih u kavezu i smrt muških, jest da se građani zapitaju tko su bića koja, poput nas, žele živjeti slobodno i skrbiti o svojoj djeci, te što mi možemo učiniti da to promijenimo.

U znak dobre volje i suosjećanja, Prijatelji životinja građanima će nuditi veganske kolače i uskršnje recepte bez sastojaka životinjskog podrijetla, kako bi Uskrs obilježili zdravijim i ukusnim jelima.

Blagdani poput Uskrsa prilika su za širenje vlastitog suosjećanja prema drugim osjećajnim bićima, koja žele život dostojan življenja. Ovo je i prilika za donošenje etičkih odluka koje poštuju pravo na život svakog stvorenja.

Prijatelji životinja pozivaju građane da osude zloporabu moći za rutinsko lišavanje slobode i ubijanje onih koji se ne mogu sami zaštititi i da sudjeluju u stvaranju boljeg svijeta.

Recepte za uskršnja jela možete saznati ovdje.

Akcija realizirana uz potporu FARM Sabina Fund.

Uskrs bez jaja, Zagreb 2012 - photo by Krume Ivanovski [ 98.65 Kb ]Uskrs bez jaja, Zagreb 2012 - photo by Krume Ivanovski [ 101.49 Kb ]Uskrs bez jaja, Zagreb 2012 - photo by Krume Ivanovski [ 118.93 Kb ]Uskrs bez jaja, Zagreb 2012 - photo by Krume Ivanovski [ 105.46 Kb ]Uskrs bez jaja, Zagreb 2012 - photo by Krume Ivanovski [ 103.16 Kb ]Uskrs bez jaja, Zagreb 2012 - photo by Krume Ivanovski [ 113.25 Kb ]Uskrs bez jaja, Zagreb 2012 - photo by Krume Ivanovski [ 125.10 Kb ]Uskrs bez jaja, Zagreb 2012 - photo by Krume IvanovskiUskrs bez jaja, Zagreb 2012 - photo by Krume Ivanovski [ 110.63 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting