30.08.07. Mickey Mouse promovira nezdrave mesne proizvode i mučenje životinja

| More

Prijatelji životinja traže od Disneyja da raskine suradnju s PIK Vrbovcem

Udruga Prijatelji životinja pokrenula je akciju kojom želi prekinuti suradnju Disneyja i PIK Vrbovca jer smatraju neprihvatljivim da Disneyjev crtani lik Mickey Mouse reklamira mesne paštete, hrenovke, salame i hamburgere koji ne predstavljaju zdrave proizvode za djecu i iza kojih se krije patnja životinja u intenzivnom farmskom uzgoju.

Prijatelji životinja zahtijevaju od Disneyja da što prije PIK Vrbovcu oduzme licenciju za korištenje lika Mickeyja Mousea, te time prekine svoje sudjelovanje u obmani djece i povezanost tvrtke s nezdravim mesnim proizvodima i patnjama svinja i krava u intenzivnom farmskom uzgoju.

Suradnjom s PIK Vrbovcem i sam Disney podržava ekološke štete, nasilje nad djecom svinja i krava te ljudsku djecu čini žrtvama lažne propagande. Dok im se s pakiranja mesnih proizvoda smiješi njihov omiljeni lik, djeca ostaju u zabludi glede istine o svojoj prehrani koja se skriva iza zidova modernih farmi i klaonica, a roditeljima ostavlja malo mogućnosti za pravilan odgoj po tom pitanju.

U svojem poslovanju Disney bi trebao slijediti visoki moralni i etički kodeks koji u današnje vrijeme ne dopušta, već osuđuje svaki oblik manipulacije u svrhu stjecanja dobiti, a pogotovo ako se radi o manipuliranju djecom. 'Smatramo da je sramotno za Disney što se upustio u promoviranje proizvoda koji nisu dobar izbor za prehranu djece i iza kojih se krije okrutnost prema životinjama', izjavio je Luka Oman.

Disney bi trebao zbog svojeg ugleda, i iz istih razloga iz kojih je prekinuo suradnju s McDonald'som, prekinuti suradnju i s PIK Vrbovcem, jer je u ovom slučaju situacija i gora s obzirom da roditelji nekako još i mogu izbjeći restorane brze hrane, no vrlo teško i hrenovke, paštete, salame i hamburgere s kojih Mickey Mouse poziva u gotovo svakoj trgovini.

Korištenje Disneyjevih likova na gotovim mesnim proizvodima je neprimjereno i šteti djeci, životinjama i ugledu tvrtke Disney, za koju se Prijatelji životinja nadaju da će ubrzo prekinuti suradnju s PIK Vrbovcem kao što je to učinila s McDonald'som.

Udruga Prijatelji životinja uputila je dopis predsjedniku korporacije Disney Robertu A. Igeru i na svom web portalu objavila otvoreno pismo kojeg mogu poslati i svi zainteresirani građani.

U dopisu Disneyju Prijatelji životinja se pitaju hoće li Mickey Mouse djecu provesti i kroz PIK-ove farme i klaonice iz kojih dolazi meso krava i jetra i masno tkivo svinja koje s dodatkom konzervansa, antioksidansa i pojačivača okusa pakira u plastiku na kojoj je Disneyjev logo ili će ipak Disney paziti u koje svrhe i kome dopušta da se koristi utjecajem svojih likova.

Uz dopis su priložene video snimke i fotografije s PIK-ove farme svinja u Gradecu koje su iz Vrbovca nedavno pristigle na adresu Prijatelja životinja. Fotografije prikazuju surovost farmskog uzgoja i 'jezera' izmeta.

Prijatelji životinja, ali i mnogi građani Hrvatske te turisti koji posjećuju Hrvatsku, primijetili su neprimjerenost korištenja Disneyjevih likova na PIK-ovim proizvodima te se nadaju brzoj Disneyjevoj reakciji koja će rezultirati prestankom iskorištavanja lika Mickeyja Mousea od PIK-a s ciljem mamljenja djece a zbog povećanja profita.

Vezane teme

Disney hrenovkeDisney hamburger

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting