13.12.03. Zašto vegetarijanstvo?

| More

U suradnji s FARM Sabina Fund (www.farmusa.org), Prijatelji životinja nastavljaju projekt 'Zašto vegetarijanstvo?'

Projekt, koji je započeo je 01. listopada na Svjetski dan vegetarijanstva postavljanjem informativnog štanda, informativnog panoa, dijeljenjem letaka i uzoraka veganske hrane, nastavio se projekcijama filmova po srednjim školama i fakultetima poput Fakulteta političkih znanosti (05. studenog) i II ekonomske gimnazije (18. studenog i 05. prosinca). Nakon projekcija uslijedile su vrlo zanimljive i rasprave o vegetarijanstvu, te uzgoju, odnosno iskorištavanju životinja u mesnoj, mliječnoj i industriji jaja, laboratorijima te na farmama krzna.

Rasprave i projekcije filmova, koje zorno prikazuju strahote kroz koje prolaze farmske životinje, nastavit će se i dalje, a najavljujemo i pozivamo vas na raspravu u subotu, 13.12. u klubu Mama, Preradovićeva 18, u 16:00 sati, koja će započeti projekcijom filma '(K)ein herz für Lucie'. Film govori o industrijskom uzgoju svinja u Austriji a snimila ga je austrijska udruga za prava životinja Verein gegen Tierfabriken.

Organizaciji ove projekcije i rasprave pridružile su se i ovogodišnje polaznice Centra za ženske studije.

01. travnja 1999., FARM je osnovala Sabina Fund kako bi potpomogla 'grassroots' projekte koji promoviraju na biljkama baziranu prehranu i upozoravaju na razorne utjecaje uzgoja životinja. Fond je osnovan u sjećanje na Sabinu, majku predsjednika FARM-a Alexa Hershafta, koja je preminula 14. veljače 1996.

FARM (Farm Animal Reform Movement) je američka nacionalna edukativna organizacija, koja se bavi zagovaranjem biljne prehrane i humanog odnosa prema farmskim životinjama kroz osam 'grassroots' programa. U njihovom sjedištu u Washingtonu, D.C. osmero djelatnika radi putem 'grassroots' mreže od više od 1.000 aktivista u svih 50 država SAD-a i nekoliko kanadskih pokrajina.

Projekt Prijatelja životinja o promoviranju vegetarijanstva/veganstva je jedan od deset odabranih projekata iz cijeloga svijeta. Projekt 'Zašto vegetarijanstvo?' trajat će do mjeseca kolovoza 2004.

Zašto vegetarijanstvo? projekcija filma 1Zašto vegetarijanstvo? projekcija filma 2

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting