15.01.08. Ostavka veterinarskog inspektora

| More

VETERINARSKI URED GRADA ZAGREBA
n/r Branko Zbodulja, dr. vet. med.
Av. Dubrovnik 12
10000 Zagreb

Poštovani gospodine Zbodulja,

potaknuti izdavanjem dozvole za izlaganje tigra pred noćnim klubom koju ste Vi potpisali, pišemo Vam kako bismo Vam predložili da podnesete ostavku i svoje radno mjesto prepustite nekom više zainteresiranom za zaštitu životinja.

Svakom veterinarskom inspektoru koji radi odgovorno i profesionalno, dobrobit životinja je ključna karika u radu što u slučaju izdavanja dozvole za izlaganje tigra pred noćnim klubom nije bio slučaj. Pretpostavljamo da ste dobro upoznati sa Zakonom o veterinarstvu i da Vam pregledavanje ispravnosti suhomesnatih proizvoda ne stvara probleme. Sumnjamo u to da ste previše upoznati sa Zakonom o zaštiti životinja i da se želite založiti za dobrobit onih za koje građani očekuju da se zauzmete.

Ako Vam je teško ili ne uviđate potrebu za pisanjem prekršajnih prijava za kršenje Zakona o zaštiti životinja prema kojem ste nadležni štititi dobrobit životinja, predlažemo Vam da odstupite s mjesta veterinarskog inspektora. Smatramo da bi bilo dobro da nađete neko radno mjesto u kojem Vas neće zbunjivati pitanje zašto ne iskoristiti životinje gdje god to nekome zatreba ako se papiri za tako nešto mogu pripremiti.

Ovo pismo poslat ćemo i na adresu nadležnog ministarstva tražeći kontrolu i reorganizaciju rada veterinarske inspekcije, veći broj veterinarskih inspektora kao i veterinarske inspektore koji će se isključivo baviti dobrobiti životinja i Zakonom o zaštiti životinja, a ne da im to bude opterećenje dok se bave pregledima klaonica i skladišta hrane.

Nadamo se da će ovo pismo rezultirati Vašim povlačenjem ili pak Vašom ozbiljnom promjenom razmišljanja i djelovanja.

S poštovanjem,

Luka Oman
Predsjednik Udruge

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting