16.01.18. Braća Vidović pozivaju na udomljenje u sklopu kampanje "Udomi"

| More

- svim jedinicama lokalne samouprave -

Predmet: Besplatno ustupanje vizuala kampanje „Udomi”

Poštovani,

udruga Prijatelji životinja napravila je vizuale i plakate za kampanju „Udomi”. Kampanja, u sklopu koje je snimljen i promotivni video, poziva sve da se umjesto za kupnju životinja odluče na udomljavanje psa ili mačke. Također, upozorava da je napuštanje životinja, prema novom Zakonu o zaštiti životinja, kažnjivo novčanim iznosom do 30 tisuća kuna.

Ovim putem šaljemo Vam besplatnu pripremu za tisak i distribuciju vizuala plakata kampanje „Udomi”. Molimo Vas da plakat preuzmete, otisnete i distribuirate po vidljivim mjestima u svojoj lokalnoj zajednici u obliku jumbo plakata i drugih Vama dostupnih formata. Priprema se nalazi na http://bit.ly/2EJBPhW.

Savjetujemo da plakate otisnete čim prije i na taj način pridružite se svojim sudjelovanjem Zagrebu, Osijeku, Čakovcu i drugima. Vrijedi napomenuti i da sudjelovanjem u ovoj kampanji ispunjavate obaveze propisane člankom 69. Zakona o zaštiti životinja.

Molimo Vas da, ako već niste, preuzmete i pripremu letka o obavezama skrbnika pasa, koji je otisnulo i dostavilo u sve poštanske sandučiće više od stotinu lokalnih zajednica.

Također, molimo Vas da nas obavijestite o aktivnostima pokrenutima na Vašem području. Prvenstveno mislimo na provedbu kontrole obaveznog označavanja svih pasa mikročipom, za što je zakonski rok 30. lipnja ove godine.

Zanima nas i jeste li ili na koji način planirate propisati trajnu sterilizaciju kao obaveznu metodu kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, sukladno članku 62. Zakona o zaštiti životinja, a što su već učinili neki gradovi kroz svoje gradske odluke.

Slobodno nam se javite za više informacija i suradnju te koristite prijedlog Odluke o načinu i uvjetima držanja kućnih ljubimaca usklađen s novim Zakonom i druge primjere i korisne dokumente koji se nalaze na www.prijatelji-zivotinja.hr/zakon2017.

Stojimo Vam na raspolaganju, unaprijed Vam zahvaljujemo i srdačno Vas pozdravljamo.

S poštovanjem,

Matko Boršić

voditelj Mreže za zaštitu životinja

Zagreb, 16. siječnja 2018.

Poveznica za download grafičke pripreme plakata

Udomi plakat [ 1001.39 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting