26.10.16. Provedba kontrole obveznog mikročipiranja pasa

| More

-svim Gradovima-

n/r gradonačelnik/ica

Predmet: Upit vezan za provedbu kontrole obveznog mikročipiranja pasa

Poštovani,

javljamo se iz udruge Prijatelji životinja kako bismo Vas zamolili za podatak vezan za stanje na Vašem području po pitanju kontrole mikročipiranja pasa, s obzirom na to da je pravilnikom o označavanju pasa propisano obavezno označavanje svih pasa, bez obzira na uzrast, a izmjenom Zakona o zaštiti životinja iz 2013. nadležnost dana komunalnim redarima.

Kontrola obveznog mikročipiranja je od iznimne važnosti kako bi se spriječilo napuštanje životinja i osigurala odgovornost svih građana te kako bi se spriječilo stradavanje životinja i nepotrebno izdvajanje financijskih sredstava zbog ljudske neodgovornosti. Pored toga, zakoni trebaju vrijediti za sve građane podjednako.

Stoga Vas molimo da nam dostavite podatke o načinu na koji vršite provjeru obveznog mikročipiranja pasa na Vašem području, procjenu broja mikročipiranih, odnosno nemikročipiranih pasa te planove koje imate po pitanju daljnje kontrole. Unaprijed zahvaljujemo na odgovoru na upit koji možete dostaviti osim pismenim putem i na e-mail: prijatelji.zivotinja@inet.hr.

Ujedno nudimo pomoć i suradnju po pitanju pravilne provedbe Zakona o zaštiti životinja i vezanih pravilnika odnosno programa zbrinjavanja životinja, njihova oglašavanja i udomljavanja, programa kastracije, osnivanja info centra te programa edukacije građana.

Pojašnjenje obveznog mikročipiranja pasa

S poštovanjem,

Luka Oman

predsjednik Udruge

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting