08.11.13. Air India

| More

Veleposlanstvo Indije
Gdin Lal Thla Muana
Veleposlanik Indije
Kulmerska 23a
10000 Zagreb

Predmet: Prijevoz životinja za pokuse zrakoplovnom tvrtkom Air India

Poštovani gospodine Veleposlaniče,

pišem Vam u ime Prijatelja životinja, najpoznatije udruge za zaštitu i prava životinja u Hrvatskoj i ovim Vas putem želim zamoliti da potaknete vodstvo zrakoplovne tvrtke Air India da ponovo uvede zabranu prijevoza životinja namijenjenih korištenju u okrutnim laboratorijskim pokusima.

Putnici imaju pravo izbora pri korištenju usluga zrakoplovnih tvrtki i sve se više putnika odlučuje za tvrtke koje brinu o pravima životinja. Tvrtke koje svojim zrakoplovima prevoze životinje u laboratorije ugrožavaju svoj ugled jer mučenje životinja vide kao poslovnu priliku.

Većina vodećih svjetskih zrakoplovnih tvrtki svjesna je patnje koju životinje doživljavaju u laboratorijima gdje su podvrgnute bolnom mučenju koje često završava smrću, a sve u sklopu često bespotrebnih pokusa koje ne služe na dobrobit ljudima. Te su zrakoplovne tvrtke usvojile djelomične ili potpune zabrane prijevoza životinja u laboratorije. Među deset najvećih kargo tvrtki na listi Međunarodne udruge zrakoplovnih prijevoznika FedEx, UPS, Cathay Pacific, Korean Airlines i EVA Air u potpunosti su zabranile takav transport, tvrtke Emirates, Singapore Airlines i China Airlines ne prevoze primate u laboratorije, a Lufthansa je zabranila prijevoz mačaka, pasa i primata namijenjenih za laboratorije. Nedavno se Jet Airways, druga najveća zrakoplovna tvrtka u Indiji, obvezala na zabranu transporta živih životinja namijenjenih laboratorijskim pokusima. Posebno smo ponosni što Vas možemo obavijestiti da se i Croatia Airlines pridružila ovoj listi.

Odluka Air Indije da zanemari interese svojih klijenata i dovede ime svoje tvrtke u vezu s okrutnim postupcima prema životinjama vrlo vjerojatno pokazat će se štetnom jer će putnici širom svijeta birati zrakoplovne tvrtke koje ne podržavaju ovakvu vrt nasilja nad životinjama.

Najljepše Vas molimo da podržite našu zamolbu i da čelnike zrakoplovne tvrtke Air India potaknete da ponovno uvedu zabranu prijevoza životinja u laboratorije.

Unaprijed hvala!

Srdačan pozdrav,

Luka Oman
predsjednik udruge Prijatelji životinja

U Zagrebu, 8. studenoga 2013.

Vezane teme

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting