23.11.18. Zagrijavanje za Marš: Niz aktivnosti za sve u Tjednu prava životinja

| More

Tjedan prava životinja za sve koji žele pridonijeti Maršu za životinje

- Bogat program od 3. do 8. 12.: besplatne radionice, predavanja i okupljanja zainteresiranih

Velikom povorkom Marša za životinje, kojoj će se pridružiti gosti iz okolnih gradova i inozemstva, obilježit će se u subotu 8. 12. 2018. od 11 sati Međunarodni dan prava životinja. Od ponedjeljka 3. prosinca 2018., Maršu će prethoditi niz edukativnih i zabavnih događanja za zagrijavanje, koji će kulminirati samim Maršem. Ulaz na sva događanja je besplatan, a dobrodošli su svi koji vole životinje i imaju nešto za reći u njihovo ime. U bogatome programu svatko može pronaći nešto za sebe i dati doprinos velikom događaju posvećenom pravima životinja u Hrvatskoj – Maršu za životinje.

Tjedan prava životinja u Zagrebu započet će radionicom izrade transparenata na kojoj će svi moći pokazati kako su kreativnost i aktivizam za životinje dobitna kombinacija. Nakon toga, u utorak slijedi predavanje Vedrana Romca koji je propješačio 270 kilometara za životinje i koji će kao socijalni radnik govoriti o našem posebnom odnosu sa životinjama. U srijedu će aktivisti Zagreb Animal Savea održati radionicu na kojoj će podijeliti svoja iskustva o uličnom aktivizmu, a sve što nauče sudionici će odmah moći i primijeniti na Trgu bana Jelačića na demonstraciji „Kocka istine”. Pod vodstvom predavača Gorana Pejakovića, dan poslije održat će se radionica o kvalitetnoj komunikaciji sa sugovornicima. Kao „šećer za kraj”, svi će se moći u petak družiti s Prijateljima životinja i Vegan Thugzima u opuštenoj atmosferi na Mijaurevoluciji u zagrebačkom Cat caffeu. Nakon Marša za životinje u subotu 8. 12., nastavlja se program na Animal Rights after-partyju u The Beertiji.

S obzirom na to da u organizaciji Marša sudjeluje i Udruga Pobjede, zanimljiv program odvijat će se i 27. i 28. studenog 2018. u osječkome klubu Pepermint. 27. studenog 2018. održat će se radionica izrade transparenata, a dan poslije organizirana je projekcija dokumentarnog filma „Nevidljive”.

Organizatori Marša pozivaju sve da se pridruže aktivnostima čija je svrha združiti sve zainteresirane koje veže zajednički stav: osjetljivi su na nepravdu prema životinjama. Tijana Popivoda iz udruge Prijatelji životinja poziva sve na Marš za životinje: „Ako vas pogađa činjenica da tisuće pasa i mačaka nema dom i umire na ulicama kao rezultat ljudske nebrige – dođite na Marš; ako ste tužni što životinje i dalje pate u groznim uvjetima dok čekaju na elektrokuciju kako bi bile pretvorene u odjevni predmet – dođite na Marš; ako ste ljuti što se i dalje iskorištavaju životinje bez ikakve druge svrhe osim kratkotrajne zabave – dođite na Marš... Sve dok patnja životinja na ulicama, u laboratorijima, cirkusima, zoološkim vrtovima ili farmama ne završi, vi ste njihov glas. Vidimo se 8. 12.!”

„Na Maršu za životinje dobrodošli su svi kojima je stalo do životinja i žele dići glas za životinje koje se iskorištavaju i muče u industriji zabave (cirkusi, zoološki vrtovi), proizvodnji odjeće i hrane, testiranjima u laboratorijima… Ako vam je dosta napuštanja kućnih životinja i nehumanih uvjeta u kojima žive, ovo je prilika da se zauzmete za njih. Stanite uz one kojima su oduzeta osnovna prava, pridružite se istomišljenicima i budite dio rastućeg pokreta za nenasilje i pravednost!” dodaje Udruga Pobjede.

Organizira se prijevoz na Marš za životinje iz svih većih gradova Hrvatske (Rijeka, Split, Osijek, Varaždin…), o čemu je dostupno više informacija na našoj stranici, kao i na službenom Facebook-eventu događaja.

Lav [ 756.00 Kb ]Papiga [ 548.49 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting